Renovera badrum i Malung-Sälen kommun - en komplett guide!

Att renovera badrum är ett stort projekt i hemmet som kräver en hel del planering och förberedelser. I den här artikeln har vi skapat en guide för dig inför din renovering av badrumi Malung-Sälen kommun för att du ska få bästa möjliga slutresultat. Till att börja med är det bra att ha i åtanke att det kommer behövas viss framförhållning i allt du planerar. En badrumsrenovering är inget som sker över en dag. Något du dessutom vill undvika till varje pris är förhastade beslut som du sedan inte är nöjd med. Då är det bättre att lägga lite extra tid under planeringsstadiet.

Saker som är bra att tänka på innan du renoverar ditt badrum

Det första du bör göra är att fundera på hur du vill att ditt nya badrum ska se ut så du har en tydlig vision om vad du är ute efter. När du anlitar en hantverkare är det A och O att du och hantverkaren har en klar och tydlig kommunikation om vad du vill ha gjort. Du bör redan från början tala om exakt vad du förväntar dig som slutresultat. Hantverkaren har stor erfarenhet och kan råda dig i vad som är praktiskt samt genomförbart. Att anlita en certifierad hantverkare är viktigt och hantverkaren kommer att bistå dig med sin expertis för att maximera det nya badrummets möjligheter.

Nästa etapp i planeringen kan vara att besluta vilka material du vill använda dig av

  • Det handlar om allt från att välja kakel och klinker eller våtrumstapet till skåp, toalett och armaturer
  • Men även att välja om du vill ha badkar och/eller duschkabin
  • Innan du ens kan göra ett val måste du ha en budget klar och kanske bestämma om det är något du särskilt prioriterar
  • Det kan krävas att du får kompromissa där du går upp i pris på det som är viktigast för dig och väljer en enklare lösning för andra delar
  • I bland annat inredningsreportage och på sociala media kan du få värdefullinspirationoch idéer.

Hur mycket kostar ett badrum i Malung-Sälen kommun?

Kostnaderna för ett badrum kan skilja sig rejält. Ofta benämns kostnadsnivåerna som lyx eller standard. Lyx är när valen av material är exklusivare och kräver mer tid samt expertis att installera, vilket leder till ett högre pris. I lyxkategorin döljs oftast alla avlopp, rör och eluttag. Toaletter och handfat är kanske vägghängda. Självklart finns det många olika nivåer inom lyx. Standard är när exempelvis toalettens eller duschens plats inte flyttas, att inte golvvärme läggs in och att en våtrumstapet används istället för klinker och kakel. Det kan löna sig att anlita en badrumsinredare för att du ska få ut maximalt av ditt badrum och din budget.

När du använder dig av ett företag för renovering kan du göra ROT-avdrag

  • ROT-avdragetär en skattereduktion där du kan göra ett avdrag på 30 procent av arbetskostnaden
  • Du får göra avdrag för reparation och underhåll, ombyggnader och tillbyggnader - men inte nybyggnation
  • Vanligtvis dras ROT-avdrag på fakturan och har en begränsning på upp till 50 000 kronor per år och per person
  • Har du utnyttjat RUT-avdrag, tänk på att RUT-avdrag och ROT-avdrag slås samman

Är du intresserad av att renovera ditt badrum eller har frågor kring badrumsrenovering och bor inom Malung-Sälen kommun får du gärna kontakta oss via kontaktformulären här på hemsidan.

Boka ett kostnadsfritt möte för konsultation!

Om du planerar att utföra en badrumsrenovering i Sälen kan du här boka ett kostnadsfritt hembesök, vi kommer då och inspekterar ditt badrum, bidrar med inspiration, konsultation för att sedan överlämna en offert.