Därför ska du anlita en certifierad hantverkare när du ska renovera ditt badrum i Sälen

Att renovera badrum i Sälen är ett projekt som är bäst att överlåta till certifierade och yrkesutbildade hantverkare. Då kan du vara trygg med att arbetet utförs korrekt och säkert. Här kan du läsa om vad det innebär att anlita certifierade hantverkare då du ska renovera badrum i Sälen.

Ett badrum behöver renoveras ungefär vart 25:e år, om inget inträffat innan dess, för att du ska kunna vara trygg med att det finns ett fungerande tätskikt. Att få fuktskador är en stor olägenhet som kräver omfattande och dyrbara reparationer. Därför är det viktigt att när du ska utföra en badrumsrenovering i Malung ska du alltid anlita certifierade hantverkare för uppdraget. Du kan kontakta oss på Stens Golv i Malung om du vill få mer information om hur vi kan hjälpa dig med din badrumsrenovering.

 

Anlita certifierade hantverkare för badrumsrenovering i Sälen

När du ska utföra en badrumsrenovering i Sälen är det viktigt att arbetet utförs av hantverkare som har våtrumsbehörighet, yrkeskunskap och erfarenhet inom området. Det gör att du kan vara trygg med att arbetet utförs på rätt sätt, med rätt material och enligt gällande branschregler.

 

Om du utför arbetet själv eller anlitar en hantverkare som inte är certifierad och det senare uppstår en skada finns en risk att försäkringsbolaget nekar dig ersättning. Det innebär att du själv får bekosta ännu en badrumsrenovering. En hantverkare som är certifierad för arbete i våtrum har en ansvarsförsäkring som träder in om det uppstår skador som kan hänvisas till arbetets utförande.

 

Branschregler för våtrum

Branschreglerna för arbete i våtrum är framtagna av organisationer och företag som är aktiva i branschen. Syftet med att ta fram branschregler är för att uppfylla de krav som Boverket har för arbete i våtrum. Om arbetet utförs enligt gällande branschregler uppfyller de Boverkets krav, regler och lagar.

 

Branschreglerna reglerar hur arbetet ska utföras då det kommer till tätskikt men även hur olika hantverkare ska utföra arbetet för bästa hållfasthet och längsta livslängd. De reglerar också vilket material som ska användas för att kravet på täthet och utförande uppfylls. Utöver det besitter exempelvis en rörmokare unik kunskap och erfarenhet kring hur rör ska monteras, isolerings och vilket material som bör användas. Det är framför allt viktigt då vatten och avlopp ska installeras i kalla miljöer eller på platser där de är speciellt utsatta.

 

Anlita oss för din badrumsrenovering i Sälen

Stens Golv i Malung är ett företag som under många år utfört tjänster åt privatpersoner, företag och hotell i Sälen och Malung. Vi kan erbjuda dig en helhetslösning för din badrumsrenovering i Sälen. Det innebär att arbetet endast utförs av certifierade hantverkare och enligt gällande branschregler. Du kan boka ett kostnadsfritt möte så vi kan inspektera ditt badrum, bistå med konsultation och därefter erbjuda dig en offert till ett rättvist pris. 

Boka ett kostnadsfritt möte för konsultation!

Om du planerar att utföra en badrumsrenovering i Sälen kan du här boka ett kostnadsfritt hembesök, vi kommer då och inspekterar ditt badrum, bidrar med inspiration, konsultation för att sedan överlämna en offert.