Guide för din badrumsrenovering i Sälen och Malung - steg för steg

Att genomföra en badrumsrenovering i Sälen eller Malung är en omfattande process som kräver både kunskap och erfarenhet för att arbetet ska bli utfört säkert och korrekt. Därför är det tryggast att anlita professionella och behöriga hantverkare för projektet. Här finner du en guide inför din kommande badrumsrenovering.

Ska du renovera ditt badrum i Sälen finns det en hel del saker som du behöver tänka på så att arbetet går smidigt och enligt plan. En badrumsrenovering tar flera veckor att utföra och då vill du säkert helst att tidsplanen hålls så att inte projektet tar längre tid än det behöver. Skälet till att det tar lång tid att utföra en badrumsrenovering beror bland annat på tiden det tar för material att torka och att det är många olika hantverkare som ska utföra olika delar av arbetet. Vill du få hjälp av oss på Stens Golv i Malung med din badrumsrenovering i Malung kan du kontakta oss för mer information.

 

Guide för din badrumsrenovering i Malung

Nedan följer en guide som underlättar för dig då du ska renovera badrum. Enklast är att låta oss åta oss totalentreprenaden för din badrumsrenovering i Malung. Då kan vi koordinera arbetet med alla behöriga hantverkare så att rätt hantverkare är plats vid rätt tillfälle. Dessutom får du bara en kontaktperson som löpande uppdaterar dig med hur allt fortlöper. Det innebär att du spar med tid och administration samtidigt som du slipper att alltid vara tillgänglig för att svara på frågor.

 

Planera och lägg upp en budget för renoveringen

Detta är den viktigaste delen av projektet. Kostnaden för att utföra en badrumsrenovering är i stort sett detsamma oavsett vilket kakel, klinker och vitvaror du väljer. Kanske du behöver prioritera genom att välja lite enklare vitvaror för att kunna investera i ett exklusivare kakel, eller tvärtom.

 

Rivning och avfallshantering

När du är klar med planeringen och har valt ut vitvaror, klinker och kakel är det dags att påbörja själva arbetet. Du behöver först beställa en container där du kan slänga allt byggavfall som sedan ska transporteras iväg för återvinning enligt kommunens riktlinjer. Därefter ska alla vitvaror, demonteras och väggar och golv behövs öppnas upp så att alla vattenledningar och avlopp frigörs. Tänk på att först stänga av vattnet och täcka ordentligt så att inte dammet lägger sig på möblerna i bostaden.

 

Återställning av badrummet

Därefter påbörjas arbetet med att återställa badrummet. Först ska rörmokare installera nya vattenledningar och avlopp och därefter ska elektriker installera nya elkablar. Sedan sätts nya våtrumsskivor upp på väggarna och golvet gjuts med betong. När tätskikt och betong har torkat ska plattsättarna sätta nytt kakel och klinker och därefter ska målarna måla väggar och tak med mera. Slutligen monteras de nya vitvarorna på plats.

 

Sist kommer rörmokaren tillbaka för att ansluta vitvaror till vatten och avlopp och elektrikern som monterar uttag, strömbrytare och armatur.

 

Anlita oss för din badrumsrenovering i Malung

Stens Golv i Malung utför tjänster åt privatpersoner och företag. När du ska utföra en badrumsrenovering i Sälen med omnejd kan vi erbjuda dig en helhetslösning. Kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt möte där vi kan inspektera ditt badrum, berätta mer om oss och erbjuda dig en offert. 

Boka ett kostnadsfritt möte för konsultation!

Om du planerar att utföra en badrumsrenovering i Sälen kan du här boka ett kostnadsfritt hembesök, vi kommer då och inspekterar ditt badrum, bidrar med inspiration, konsultation för att sedan överlämna en offert.