Inför din badrumsrenovering i Malung-Sälen kommun

Attrenovera badrummet är ett relativt stort projekt och inget badrum är det andra likt. I den här artikeln har vi sammanställt några tips och råd inför din badrumsrenovering i Malung-Sälen kommun. För mer information eller för att få en offert är du varmt välkommen att kontakta oss via kontaktformulärethär på hemsidan. Observera att du alltid bör kontakta bostadsrättsföreningen eller kolla upp om det krävs bygglov innan du drar igång med renoveringen. Hur omfattande renoveringen blir kan vara svårt att avgöra innan det gamla badrummet rivs, eftersom vad som döljs bakom väggar och golv inte syns innan det har rivits.

Alla badrum är unika

Det är ofta något som konsumenter inte tänker på. I vissa fall kan stora delar som exempelvis rör och avlopp, väggar samt golv behöva bytas ut i samband med renoveringen. Innan rivningen påbörjas bör du först och främst bestämma om du vill behålla något i det nuvarande badrummet. I så fall är det viktigt att meddela hantverkarna om det innan arbetet med rivningen påbörjas. Du bör även fundera över praktiska saker som hur många eluttag som behövs och om du vill att de ska gömmas så att eltandborstar, hårtork och rakapparater inte behöver ligga framme. Att flytta eller sätta in fler eluttag kan kräva att elen dras om.

Andra aspekter som du kommer behöva ta ställning till är om toalettstol och handfat ska vara vägghängda eller placeras på golvet 

  • Har du tidigare haft toalettstolen stående på golvet, men vill ha en vägghängd i det nya badrummet, måste kanske avloppsrören dras om
  • Kontakta oss gärna om du vill ha råd
  • Du kan även hämta inspiration på nätet 
  • Det finns flera program där du kan designa ditt eget badrum för att ge liv åt din vision
  • Sidor som Instagram och Pinterest kan ge dig många uppslag och idéer
  • Varför inte göra din egen moodboard som du kan ha som grund när du går vidare med renoveringen?

Budgeten och kostnader för badrumsrenovering i Malung-Sälen kommun

Det roligaste med att renovera badrummet är säkerligen att bestämma hur det ska se ut när allt är klart vad gäller design, färger och detaljer. Det som styr mycket beror självklart på vad du har att röra dig med så börja med att fastställa en budget, och ha gärna en buffert om något oförutsett inträffar. De två stora posterna är givetvis material- och arbetskostnaden. I vissa fall kanske du behöver kompromissa, det kan handla om allt från att välja mellan ett dyrare kakel och billigare inventarier, eller tvärtom. Tänk även på att bortforsling av rivningsmaterial kostar och vill du spara lite är det kanske något du kan göra själv.

När väl grunddesignen är fastställd och du har accepterat offerten är det dags att bestämma datum för när renoveringen ska dra igång. 

  • Viktigt är att se till så att alla nödvändiga produkter är beställda och finns på plats
  • Det gäller allt från kakel, skåp och blandare till armaturer och badkar
  • Vill du ha hjälp att forsla bort rivningsmaterialet så nämn det redan i planeringsstadiet
  • Vi hjälper dig gärna med att både beställa material och transportera bort den gamla inredningen i ditt badrum

Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret, och ju mer detaljerad du är desto bättre kan vi planera din badrumsrenovering.

Boka ett kostnadsfritt möte för konsultation!

Om du planerar att utföra en badrumsrenovering i Sälen kan du här boka ett kostnadsfritt hembesök, vi kommer då och inspekterar ditt badrum, bidrar med inspiration, konsultation för att sedan överlämna en offert.